Сарадња са Јапаном идеја водиља за будућност

836

У публикацији Business partner Japan, под називом “Сарадња са Јапаном идеја водиља за будућност”, објављен је и следећи текст посвећен нашем регионалном центру:
Захваљујући великој подршци драгих пријатеља из Јапана, већ три године на територији Града Ужица, у оквиру програма Grassroots Human Security Projects и POPOS фонда, успешно реализујемо један од значајних пројеката чији је циљ унапређење система управљања комуналним отпадом.
Грађани и привредници Ужица свакодневно су у прилици да у контејнерима од 5m3 и 7m3 одлажу комунални отпад, који се камионом аутоподизачем допрема у Дубоко. Овим пројектом повећани су проценти издвајања рециклабилних материјала и ниво свести грађана о значају континуираног процеса селекције отпада.
Посета првог секретара Амбасаде Јапана у Србији, г-дина Масајошија Јамата нашем центру још једном је потврдила чињеницу да је овај пројекат пример добре праксе и идеја водиља за даљу сарадњу у будућности.
Наш регионални центар дугује велику захвалност Влади Јапана и верује да ће наредни заједнички пројекти у области заштите животне средине још више учврстити везе наша два народа.