Наранџасти викенд са три измењене локације

334

Ужичани ће од 28. јула до 1. августа ове године поново имати прилику да одложе свој кабасти отпад у наменске контејнере, који ће бити распоређени на територији свих градских месних заједница, с тим да је дошло до промене на три локације, по једна у месним заједницама Турица, Крчагово и Центар.
Контејнер са платоа испред вртића у Турици биће премештен нешто изнад у улици Иве Андрића, контејнер са локације у Карађорђевој улици, на скретању за школу “Миодраг В. Матић”, биће постављен у кругу бивше касарне, код хангара у улици Хероја Јерковића, док ће ново место контејнера на Забучју, код скретања за видиковац, бити раскрсница улица Златиборска и Милоша Црњанског.
Овог викенда кабасти отпад се може одлагати и на осталим добро знаним локацијама у следећим месним заједницама: Севојно (улице Вишеслава Бугариновића, Војводе Мишића и Браће Чолић); Центар (Романијска и Шумадијска); Росуље (на две локације у Учитељској); Турица (Иве Андрића и Милана Верговића); Крчагово (Добросава Ружића, Мендино Брдо, Сењак и Ада); Царина (Ратарска и плато поред градског базена); Теразије (Радничког батаљона) и Липа (Трг Светог Саве и Омладинска).
Пројекат “Успостављање система за одрживо управљање кабастим отпадом на територији градова Ужице и Тузла” (BWL – Bilky Waste Less / Мање кабастог отпада), који кофинансира Европска унија, реализује се у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (IPA 2), кроз Програм прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина 2014 – 2020. Носилац пројекта је Регионални центар за управљање отпадом Дубоко, док су партнери ЈКП Комуналац и Удружење Центар за екологију и енергију из Тузле. Пројекат траје 18 месеци, при чему је реализација почела у марту прошле, а завршиће се у августу ове године. Укупна вредност пројекта је нешто преко 576.000 евра, при чему је за град Ужице планирано приближно 277.000 евра.