ЈКП “Дубоко” Ужице посетила државна секретарка Стана Божовић

1490

Државна секретарка у Министарству пољопривреде и заштите животне средине, Стана Божовић посетила је са својим сарадницима ЈКП “Дубоко” Ужице.
-Ужице и регионални центар у Дубоком су добри примери средина које у сарадњи са ресорним министарством решавају питања и проблеме који се тичу унапређења квалитета живота и здравља људи и заштите животне средине – истакла је Божовић, током посете ЈКП “Дубоко” Ужице.
Нагласила је да је за “Дубоко” у овој години веома битан пројекат проширења и стабилизационих мера на телу депоније.
-Пројекат је вредан 4,5 милиона евра. Влада Србије обезбедила је два милиона евра, док је вредност донације Шведске развојне агенције СИДА 2,5 милиона евра. Реализацијом овог пројекта век депоније ће се продужити за још 30 година – подвукла је Божовић.
Државна секретарка у Министарству пољопривреде и заштите животне средине је подсетила да је Влада Србије већ помогла изградњу трансфер станице у Чачку, вредну милион евра. Додала је да је Влада Србије са 200.000 евра помогла и рециклажни центар у Бајиној Башти, а са 500.000 евра и пројекат у Ариљу, који су такође у функцији унапређења рада регионалног центра у Дубоком.
Поред Стане Божовић, коју је са досадашњим искуствима у раду Центра за селекцију и тела депоније упознао директор Недељко Милосављевић, ЈКП “Дубоко” Ужице су посетили и градоначелник Ужица Тихомир Петковић, народна посланица Ивана Стојиљковић и члан Градског већа Ужица задужена за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Дуња Ђенић.