Дан предузећа и Крсна слава – Томиндан

512

Уз присуство представника оснивача, привредника и гостију из Регије Дубоко, у нашем регионалном центру, 19. октобра, обележени су Дан предузећа и деценија од почетка рада, а прослављена је и крсна слава Томиндан.
Директор мр Момир Миловановић истакао је да је од 2011. године до данас у “Дубоко” допремљено више од 700.000 тона отпада из девет локалних самоуправа Златиборског и Моравичког округа.
– Сваке године се све веће количине отпада третирају – истакао је Миловановић. – Пред нама су велики изазови које из дана у дан решавамо. Циљ нам је да кроз модернизацију Центра за селекцију и проширење тела депоније што више отпада селектујемо, а што мање да депонујемо и тако продужимо радни век депоније.
Између осталог, у претходном периоду реализована су и два пројекта прекограничне сарадње Ужица и Тузле.
– Трећи пројекат је почео у марту 2020., а завршава се у августу наредне године. Биће набављена нова опрема и шредер за третирање кабастог отпада, који се већ прима и сортира. После третмана овај отпад биће намењен за потребе цементне индустрије.
Током претходних годину и по дана “Дубоко” је из сопствених средстава, у износу од 56 милиона динара, набавило два нова камиона, приколицу, виљушкар, багер и контејнере од 32 кубна метра за превоз отпада.
У току је набавка новог компактора чија је вредност око 300.000 евра.
– Реализацијом ове набавке, само у овој години у рад предузећа биће инвестирано између 750 и 800 хиљада евра сопствених средстава – нагласио је директор нашег регионалног центра.
Тренутно, “Дубоко” има 88 запослених, али постоји потреба за још већим радним ангажовањем у Центру за селекцију и осталим деловима предузећа. Од стране надлежних добијена је сагласност за пријем још 10 радника у радни однос на неодређено време, а један део њих већ ради на одређено.
Оснивачима је упућен предлог о повећању цене транспорта и депоновања отпада од 1. јануара 2022. године.
– Поскупели су гориво, резервни делови и други инпути неопходни за процес производње, а цена није мењана од оснивања предузећа – објаснио је Миловановић.
Током прославе, јубиларне награде за 10 година рада у “Дубоком” уручене су Весни Недић, Нади Бацотић, Виолети Тодоровић, Александру Вуковићу, Дарку Шуњеварићу, Срђану Страњаковићу, Зорану Радовановићу, Драгану Пејићу, Николи Стевановићу, Дејану Радосављевићу, Стојиши Савићу, Милошу Буквићу, Горану Васићу, Драгомиру Шимшићу, Милку Радовановићу, Дејану Вујичићу, Слободану Богосављевићу, Драгану Ђокићу и Драгану Терзићу.