Наш центар посетили учесници Еразмус плус програма из Словеније, Литваније и Ужица

503

Представници основних школа из Словеније и Литваније, који заједно са својим домаћинима из „Старог града“ учествују у међународном пројекту Еразмус плус „Промовисање развоја личног знања и креирање одрживог животног стила“, посетили су наш регионални центар.
Директор “Дубоког” мр Момир Миловановић и менаџер Центра за селекцију Тања Кнежевић упознали су госте са досадашњим искуствима у раду свих целина нашег центра, као и пројектима везаним за унапређење процеса примарне селекције отпада и проширење и стабилизацију тела депоније.
Од 1. септембра 2019. године у овом пројекту су, поред “Старог града”, и словеначке школе ”Кајетана Ковича” Пољчане и “Анице Чернејеве” Маколе, и “Вилниус Антакалинио прогимназија” из Литваније.
Кроз заједничке и појединачне задатке до сада је спроведено низ мини пројеката (Алфабет одрживог развоја, примарна селекција отпада, рециклажа, изложба готових радова, одрживи развој националног парка, културна наслеђе нашег краја, акције поводом Дана озонског омотача, Дана планете Земље, садња мијаваки шуме, башта лековитог биља, онлајн квизови, видео конференције и друго).
Учесници пројекта су у новембру 2019. били пет дана у Словенији, а током јуна наредне године планирана је посета Литванији.