Упркос бројним изазовима позитивно пословање и велике инвестиције

311

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима посетила је ЈКП “Дубоко”, где је са директором Регионалног центра за управљање отпадом Момиром Миловановићем, разговарала о пословању и инвестицијама. Ово јавно предузеће у протеклој години позитивно је пословало а поред тога у нову опрему и механизацију уложено је око 100 милиона динара. Ускоро се очекује и почетак реализације великог пројекта проширења тела депоније вредног 17 милиона евра.
Истакавши да је “Дубоко” добар пример предузећа, које у сарадњи са локалним самоупавама оснивачима и ресорним министарством константно ради на унапређењу процеса рада, модернизацији опреме и квалитету услуга, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић изразила је задовољство скорим почетком радова на проширењу тела депоније. Велики пројекат вредан 17 милиона евра, реализоваће се у сарадњи са Министарством заштите животне средине и Европске банке за обнову и развој и подразумева читав низ активности у овој години.
“Зацевљење Турског потока, изградња постројења за пречишћавање депонијске воде као и изградња постројења за механичко-биолошки третман отпада веома су важни за функционисање депоније у пуном капацитету. Такође, биће модернизован центар за селекцију отпада, изграђене нове ћелије за прихват великог капацитета и оно што је једнако битно, планирана је набавка још шест нових камиона.
Дакле, реализацијом овог пројекта, поред преко потребног проширења тела депоније, биће у огромној мери унапређен процес рада. Много више комуналног отпада пролазиће кроз процес селекције и рециклаже од чега ће сви имати вишеструку корист.
Наравно, важно је наставити и са унапређењем система селекције отпада на месту настанка и то је нешто на чему ће сигурно још интезивније радити у наредном периоду у сарадњи са ЈКП “Биоктош” и грађанима”, нагласила је градоначелница.
Према речима Момира Миловановића директора ЈКП “Дубоко”, током претходне године уложено је око 100 милиона динара у нову опрему и нова возила. Пре неколико дана овде је стигла и нова мултифункционална машина вредна 12 милиона динара, коју су такође купили сопственим средствима и која ће у значајној мери олакшати процес рада.
“Ова нова машина нама ће олакшати процес рада а имамо могућност да у зимским условима помоћ пружимо и грађанима који живе у окружењу. Сада смо у могућости да одмах очистимо од снега простор депоније и прилазне путеве. Поред тога машина на себи може да има до 200 разних алата, које ћемо куповати по потреби. Више не морамо ручно и метлама да чистимо круг и халу, чиме се у великој мери унапређује ефикасност рада али се и побољшавају услови за запослене. Зато ћемо и даље радити на модернизацији опреме. Циљ нам је и жеља да будемо најбољи Регионални центар за управљање отпадом и надам се да ћемо у томе и успети после свих инвестиција које ће током ове године бити реализоване”.
Миловановић је нагласио да је у том циљу подршка локалних самоуправа као оснивача, а нарочито града Ужица на чијој територији се депонија “Дубоко” налази од огромног значаја и изразио захвалност градоначелници на разумевању и учешћу у реализацији великог броја пројеката.

Град Ужице