Radovi na proširenju i stabilizacionim merama na telu deponije u dve faze

189

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović, na sastanku u Čačku, posle puštanja u rad Transfer stanice i Centra za reciklažni otpad, istakla je da su aktivnosti na obezbeđenju finansijskih sredstava za projekat proširenja i stabilizacionih mera na telu deponije u Dubokom u završnoj fazi. Vrednost projekta je 4,5 miliona evra.
Po memorandumu, koji će potpisati predstavnici naše Vlade i resornog ministarstva sa Švedskom razvojnom agencijom SIDA, projekat će biti realizovan u dve faze, a početak radova se očekuje u prvoj polovini 2016. godine.
Vrednost radova u prvoj fazi je 2,5 miliona evra, a sredstva će obezbediti SIDA. Sredstva za drugu fazu od dva miliona evra obezbediće Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.
Učešće na ovom sastanku uzeli su i pomoćnik državne sekretarke Milan Stevanović, gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić, zamenik gradonačelnika Čačka Radenko Luković, zamenik gradonačelnika Užica Vidoje Drndarević, direktor JKP “Duboko” Užice Nedeljko Milosavljević i drugi.