Радови на проширењу и стабилизационим мерама на телу депоније у две фазе

911

Државна секретарка у Министарству пољопривреде и заштите животне средине Стана Божовић, на састанку у Чачку, после пуштања у рад Трансфер станице и Центра за рециклажни отпад, истакла је да су активности на обезбеђењу финансијских средстава за пројекат проширења и стабилизационих мера на телу депоније у Дубоком у завршној фази. Вредност пројекта је 4,5 милиона евра.
По меморандуму, који ће потписати представници наше Владе и ресорног министарства са Шведском развојном агенцијом СИДА, пројекат ће бити реализован у две фазе, а почетак радова се очекује у првој половини 2016. године.
Вредност радова у првој фази је 2,5 милиона евра, а средства ће обезбедити СИДА. Средства за другу фазу од два милиона евра обезбедиће Влада Србије и Министарство пољопривреде и заштите животне средине.
Учешће на овом састанку узели су и помоћник државне секретарке Милан Стевановић, градоначелник Чачка Војислав Илић, заменик градоначелника Чачка Раденко Луковић, заменик градоначелника Ужица Видоје Дрндаревић, директор ЈКП “Дубоко” Ужице Недељко Милосављевић и други.