Пројекат “BWL” званично представљен и у Тузли

618

Поводом званичног почетка реализације пројекта “Успостављање система за одрживо управљање кабастим отпадом, на територији градова Ужица и Тузле (BWL)” у Тузли је одржана конференција за медије, где су се поред домаћина Звјездана Караџина, министра за просторно уређење и заштиту околине Кантона Тузла, Миреле Уљић, помоћнице градоначелника Тузле и Адмира Бећировића, директора ЈКП Комуналац јавности су се обратили Драгољуб Стојадиновић, заменик градоначелника Ужица и Момир Миловановић, директор Регионалног центра за управљање отпадом Дубоко.
“Пројекат вредан око 570 хиљада евра, у оквиру кога ће градови Ужице и Тузла добити по један шредер, грајфер и 56 контејнера решиће проблем управљања кабастим и грађевинским отпадом на начин да од тог отпада сви имају корист, а да он притом неће затрпавати тело депоније,” рекао је Драгољуб Стојадиновић заменик градоначелника Ужица.
По речима директора ЈКП Дубоко Момира Миловановића ово ће сигурно бити још један, а трећи по реду, успешно реализован пројекат прекограничне сарадње Ужица и Тузле и ова два комунална предузећа. Вредна опрема и добро успостављен систем донеће добробит свима.
Одрживо управљање отпадом у Ужицу и Тузли циљ је пројекта чију реализацију кофинансира Европска унија кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020, у оквиру инструмента предприступне помоћи, при чему је уговорно тело Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ (CFCU), Министарство финансија Републике Србије. Носилац пројекта је РЦУО Дубоко Ужице, а партнери су ЈКП Комуналац и Центар за екологију и енергију из Тузле.

Град Ужице