Наранџасти викенд у Ужицу од 24. до 27. децембра

510

Од петка 24. до понедељка 27. децембра наставља се акција организованог прикупљања кабастог отпада са територије градских месних заједница и Градске општине Севојно. Наранџасти контејнери биће на истим локацијама као и претходни пут, а како је најављено организовано прикупљање кабастог отпада у сеоским месним заједницама почиње у јануару.
Подсетимо, током прве акције прикупљања отпада 7,5 тона отпада је довежено у Рециклажно двориште Дубоко, а око 70 одсто пристиглог отпада може се сврстати у кабасти.
Стари намештај, жичана језгра/душеци, покућство, бела техника, теписи замењена столарија, техничка опрема, ауто гуме и ауто-пластика, габаритна амбалажа и све друго што није комунални отпад, а гломазно је сврстава се у кабасти отпад и може се одлагати у наранџасте контејнере. Уколико из било ког разлога, динамика постављања контејнера не одговара нечијим потребама, кабасти отпад се може довести и лично на локацију Рециклажног дворишта на депонији Дубоко, без надокнаде, сваког радног дана у интервалу од 07:00-14:00. Ко се определи за ову опцију, очекивање је да свој отпад сам истовари и разврста на локацији у, за ту намену, постављеним боксевима.

Град Ужице