Министарка Ирена Вујовић посетила Ужице

988

Приликом данашње посете Ужицу министарка заштите животне средине Ирена Вујовић састала се са руководством Града. Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић известила је министарку о активностима на пројекту стабилизације и проширења тела депоније Дубоко, за који је Министарство заштите животне средине издвојило 96 милиона динара.
Министарка је упозната и са другим важним пројектима везаним за депонију чија реализација је веома битна: изградња постројења за пречишћавање отпадних вода са тела депоније, унапређење и модернизација центра за селекцију отпада, изградња постројења за механички третман отпада које би смањило количину отпада који се депонује на тело депоније за 60 %.
Тема данашњег састанка било је и утврђивање модела подршке Министарства пројектима чијом реализацијом се побољшава квалитет ваздуха у нашем граду, било да је то кроз конверзију јавних котларница на еколошки прихватљиве енергенте или субвенцију за замену котлова у индивидуалним домаћинствима.
Подсећамо да је Ужице већ две године заредом користило средства Министарства заштите животне средине за пошумљавање и том приликом је засађено око 36000 садница на око 14,5 ha територије нашег града, па је и то била једна од тема за разговор.
Након састанка министарка Вујовић обишла је тело депоније Дубоко.

Град Ужице