Duboko i RRA Zlatibor domaćini radionice o ulozi transfer stanica u regionalnim sistemima

0

Naš regionalni centar i Regionalna razvojna agencija “Zlatibor”, od 16-18. decembra ove godine, bili su domaćini radionice za javna komunalna preduzeća Zlatiborske oblasti pod nazivom “Upravljanje komunalnim otpadom – uloga transfer stanica u regionalnim sistemima”.
Prvi dan radionice bio je posvećen pitanjima vezanim za dosadašnja iskustva u radu i planove našeg regionalnog centra, trenutnu situaciju u oblasti upravljanja komunalnim otpadom u regionu Banjica, koji obuhvata opštine Novu Varoš, Priboj, Prijepolje i Sjenicu, kao i Zlatiborskoj oblasti iz perspektive lokalnih samouprava i planovima za koncept transfer stanica.
Primarna selekcija otpada i koncept transfer stanica vezan za lokacije u opštinama i njihovo finansiranje bile su teme drugog dana, a učesnici radionice su posetili i Transfer stanicu u Čačku, koja je deo sistema Duboko od 1. marta 2016. godine.
Učešće na ovom skupu uzeli su i predstavnici austrijskog SA Consulting GMBH, javnih komunalnih preduzeća iz Kosjerića, Čajetine, Požege, Ivanjice, Nove Varoši i Prijepolja, Regionalne sanitarne deponije čvrstog komunalnog otpada “Banjica” i lokalne samouprave Grada Užica.