Дубоко и РРА Златибор домаћини радионице о улози трансфер станица у регионалним системима

732

Наш регионални центар и Регионална развојна агенција “Златибор”, од 16-18. децембра ове године, били су домаћини радионице за јавна комунална предузећа Златиборске области под називом “Управљање комуналним отпадом – улога трансфер станица у регионалним системима”.
Први дан радионице био је посвећен питањима везаним за досадашња искуства у раду и планове нашег регионалног центра, тренутну ситуацију у области управљања комуналним отпадом у региону Бањица, који обухвата општине Нову Варош, Прибој, Пријепоље и Сјеницу, као и Златиборској области из перспективе локалних самоуправа и плановима за концепт трансфер станица.
Примарна селекција отпада и концепт трансфер станица везан за локације у општинама и њихово финансирање биле су теме другог дана, а учесници радионице су посетили и Трансфер станицу у Чачку, која је део система Дубоко од 1. марта 2016. године.
Учешће на овом скупу узели су и представници аустријског SA Consulting GMBH, јавних комуналних предузећа из Косјерића, Чајетине, Пожеге, Ивањице, Нове Вароши и Пријепоља, Регионалне санитарне депоније чврстог комуналног отпада “Бањица” и локалне самоуправе Града Ужица.