Дан предузећа и Крсна слава – Томиндан

328

Уз присуство представника оснивача, привредника и гостију из Регије Дубоко, у Едукативном центру нашег предузећа, 19. октобра, обележени су Дан предузећа, 17 година од оснивања и 11 од почетка рада, а прослављена је и крсна слава Томиндан.
– Циљ нам је да и даље дајемо пун допринос јачању примарне селекције отпада – нагласио је директор “Дубоког” мр Момир Миловановић. – Имамо пуно идеја, а очекујемо пуно и од нове Владе и ресорног министра на плану убрзавања појединих активности.
Најавио је модернизацију Центра за селекцију у наредним месецима, с циљем да се 2-3 пута увећа издвајање секундарних сировина. У плану је и набавка камиона, приколица и друге опреме за транспорт како би се што више отпада искористило, а што мање депоновало, а “Дубоко” ће спремно дочекати могућност коришћења отпада као енергента како у цементној индустрији, тако и у термоелектранама.
Нагласио је и да ће Едукативни центар бити домаћин великих скупова са еминентним домаћим и страним предавачима из области заштите животне средине.