Ере рециклирају

1006

SUBREC пројектни тим, у склопу активности информисања грађана о успостављању система примарне селекције отпада у 2.500 домаћинстава у граду Ужицу, организује састанак са становницима МЗ Крчагово, у понедељак. 10. фебруара, са почетком у 19:00 часова, у просторијама ове месне заједнице.
На састанку ће бити речи о подели комуналне опреме грађанима, инструкцијама за примену новог начина рада и осталим релевантним аспектима ове пројектне активности. Са суграђанима ће разговарати чланови пројектног тима из редова ЈКП “Биоктош” и ЈКП “Дубоко”, у намери да појасне систем који се успоставља и понуде одговоре на питања и недоумице, самих грађана.
На састанак су позвани суграђани из следећих улица: Сењак, Мендино брдо, Танаска Рајића, Мајора Гавриловића, Надежде Петровић, Стојана Обрадовића, Мајора Тодоровића, Алексе Шантића, Драгише Лапчевића и Павла Вујића.
Предвиђено је да се подела комуналне опреме заврши до краја фебруара, а наредни састанци са становништвом организоваће се у складу са динамиком саме поделе.
Почетак великог еколошког пројекта у Ужицу „Предграђа рециклирају“ тема је емисије „У ритму недеље“ на порталу Огласна табла Ужице, чији су гости директор ЈКП ‘’Дубоко’’ Ужице мр Момир Миловановић и менаџер пројекта SUBREC Милош Радојевић.
Емисију можете погледати на https://www.youtube.com/watch?v=DUApGKcLQgg.
Пројекат “Предграђа рециклирају – Успостављање система управљања отпадом у приградским насељима Ужица и Тузле – SUBREC” кофинансира се средствима Европске уније кроз Програм прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина 2014 – 2020.