Сви оснивачи једногласни у ставу да је неопходан наставак рада “Дубоког” и убрзање почетка радова на проширењу и модернизацији

11

Данас је у Ужицу одржан састанак Координационог тела ЈКП Регионални центар за управљање отпадом „Дубоко“, коме су поред градоначелника и председника општина оснивача, присуствовали представници Министарства заштите животне средине и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и представници надлежних инспекцијских служби.
Сви учесници састанка сложили су се да је неопходно максимално ангажовање у наредним данима и месецима, како би се решио проблем недостајућих неопходних дозвола за наставак рада Регионалног центра „Дубоко“ и како би у што краћем року отпочели радови на пројекту проширења и модернизације.
Сви оснивачи једногласни су и у ставу да је рад и проширење Регионалног центра једино одрживо и најбоље решење за грађане, а запослени и менаџмент „Дубоког“ апсолутно су подржали став свих оснивача.
Оснивачи су захвални Министарству заштите животне средине, министарки Ирени Вујовић, Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и министру Горану Весићу, јер су исказали огромну вољу и пружају максималну подршку, како би се убрзале све процедуре, везано за неопходне дозволе и пројектно техничку документацију за проширење Регионалног центра.
Пројекат проширења Регионалног центра за управљање отпадом „Дубоко“ вредан преко 30 милиона евра једини је начин за успостављање дугорочно одрживог и по животну средину и грађане безбедног система управљања отпадом, закључили су учесници данашњег састанка.

Град Ужице