Управни одбор
ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

Према члану 6. Уговора о оснивању и члану 15. Статута, органи Предузећа су: Управни одбор, као орган управљања, Надзорни одбор, као орган надзора (престао са радом 25. децембра 2012. године, ступањем на снагу Закона о јавним предузећима)  и Директор, као орган пословођења. Управни одбор и директор Предузећа чине управу Предузећа.

Чланове Управног одбора именују оснивачи.

Састав, избор, односно именовање, надлежност и поступак доношења одлука регулисани су законом, Статутом и Пословником о раду.

Сходно законским прописима, заштита општег интереса, обезбеђена је кроз одредбе Статута којим је утврђена обавезна сагласност скупштина оснивача или преседника скупштина општина оснивача на одређене одлуке Управног одбора.

Управни одбор Предузећа конституисан је 16. новембра 2005., а место председника поверено је Петру Домановићу. Никола Илић је ову функцију обављао од 31. јануара дo 7. новембра 2012., када је за председника изабран Миодраг Јаћимовић. Бранко Максимовић је 15. априла 2013. преузео место председника, а од 30. јануара 2018. године на челу Управног одбора је Марина Ћиримановић.

Заменик председника у првом сазиву УО био је Дарко Тодоровић (Ужице), а после њега ту функцију су обављали Милош Ватазовић, Оливера Новитовић и Слободан Пенезић (Ужице). У садашњем сазиву УО заменик председника је Радосав Јовановић (Ужице).

Чланови УО су:

- Марина Ћиримановић (Чачак), председница,

- Радосав Јовановић (Ужице), заменик председника,

- Милош Веланац (Лучани),

- Јован Милић (Бајина Башта),

- Марко Главинић (Ивањица),

- Милан Ненадић (Ариље),

- Срђан Пантовић (Чајетина),

- Младен Илић (Пожега) и

- Зоран Урошевић (Косјерић).

Управни одбор је до сада одржао 115 седница.

 


Анкета

Оцените наш рад
 

Ко је на сајту

Имамо 15 гостију на мрежи